Extra modules contextbegeleidingen Signs of Safety

 

In het actieplan “Zorgen voor Morgen” formuleert de Vlaamse Regering acties vanuit een grote zorg voor her mentaal welzijn, complementair aan de aanpak van de volksgezondheidscrisis door COVID-19. Eén van die acties is het investeren in een mobiel aanbod gericht op het creëren van veiligheid in de eigen context bij dreigende uithuisplaatsing. Hiervoor wordt nieuw aanbod gecreëerd: contextbegeleiding Signs of Safety. Monte Rosa heeft ingetekend op dit aanbod en krijgt, samen met 9 andere organisaties in Vlaanderen, de uitbreiding. Dit wil zeggen dat Monte Rosa vanaf 1/1/2021 6 extra contextbegeleidingen in het kader van Signs of Safety mag opstarten. De doelstelling is dat kinderen, jongeren en gezinnen intensief begeleid worden vanuit de visie van Signs of Safety zodat een uithuisplaatsing kan vermeden worden. We zijn erg blij met de erkenning vanuit ons Agentschap. Het ondersteunt ons in de weg die we al verschillende jaren aan het ingaan zijn en waar we heel erg in geloven! Ondersteund door Sabien De Klerck, erkend trainer in Signs of Safety, hebben we hierin al een hele weg afgelegd!

 

.

Foto’s Rony

 

.

Afscheid zusters op 10 juli 2010

 

.

Een uil in Monte Rosa

 

Monte Rosa heeft vanaf nu één bewoner meer. Sinds kort heeft namellijk een uil zijn nest gevonden in een holle boom op het domein van Monte Rosa.

 

“Herfstwandeling” in de buurt van Boven-Lo

Onder het mom van een herfstwandeling werden ouders en kinderen op 20 oktober 2019 naar het domein van Monte Rosa gelokt. In werkelijkheid ging het om een gesponsorde wandeling met alpaca’s met inbegrip van een bezoek aan de alpacaboederij te Kessel-Lo. We wensen dan ook Diederik Jacobs en zijn familie hartelijk te bedanken om onze kinderen een heerlijke namiddag te  bezorgen. Om het geheel feestelijk af te sluiten werd er door de Leo’s aan iedereen een spaghettibuffet aangeboden. Ook hiervoor een welgemeende dank u wel.

Roofdierenshow op 16 oktober 2019

Op 16 oktober 2019 werd de 60-ste verjaardag van Muriel De Ryck,directeur van vzw Monte Rosa, feestelijk gevierd. Na een algemeen personeelsvergadering (APV) werd het personeel getrakteerd op een pastabuffet. In de namiddag kwamen de  kinderen aan de beurt. Zij mochten genieten van een imposante roofdierenshow. Impressies vind je hieronder.

Bremtkermis 2019

Dankzij vele vrijwilligers werd Bremtkermis te Bierbeek een groot succes. Zoals elk jaar werd de opbrengst verdeeld onder verschillende goede doelen. Op 6 oktober kreeg Monte Rosa dan ook een mooie som van 2000 € waarvoor hartelijk dank.

Jaartallen 2019

Zoals elk jaar kreeg Monte Rosa, naast een mooie traktatie, een geldbedrag van 500 € cadeau.

Einde van het werkjaar van de verhalenweverij

Op 29 mei werd het eerste werkjaar van de verhalenweverij afgesloten met een leuke activiteit.

27 en 28 juli familieweekend in centrum Molenmoes

Na het succesvol  vader-zoon weekend in 2018  in het Gulden Gehucht te Pellenberg, vroeg menig meisje om een vervolg. Met de tent. Dit jaar wilden we het samen met ouders en kinderen het proberen.Na een rondvraag bij onze cliënten wilden we ervoor gaan. Het centrum Molenmoes zou de ideale uitvalsbasis worden.

Na maanden voorbereiding was het zover. Einde juli! Midden  een lange droogte periode met soms helse temperaturen werd het echter een flink regenweekend. De goesting was vele maal groter!

We stapten over naar plan B: alle lokaaltjes binnen werden benomen. Leuke activiteiten van Voedende Wortels, samen koken, spelen en genieten deed het weer vergeten. Een zoektocht naar het kasteel van Horst, een laagteparkoers met ouders en kinderen, binnenspelen, zelfs een magische avond in de tipi !

Onze vrijwilligers werden bijgestaan door een paar kersverse krachten. Engagement van de bovenste plank! Hup naar een volgende editie!

 

Vakantie Denoek in Nieuwpoort

Zoals elk jaar gingen de kinderen van Denoek op vakantie in Nieuwpoort , ze verbleven er in het hotel ‘COSMOPOLITE’.Vandaar werden er vele uitstappen gepland.

Uitstap logistiek personeel

Naar jaarlijkse gewoonte maakte het logistiek personeel een uitstap. Dit jaar trokken ze op 18 juni naar het vernieuwde Africamuseum te Tervuren.

Personeelsdag 2019

Op 4 juni 2019 werden de personeelsleden van Monte Rosa in de bloemetjes gezet. Deze werd afgesloten met een barbecue voor iedereen.

Ontspanning na inspanning

Op 15 mei 2019 hield Monte Rosa een Algemene Personeelsvergadering ( APV ). Na afloop ervan werd de directie, de voorzitter, het personeel en de stagiaires uitgenodigd om met z’n allen een frietje te eten. Het werd een gezellige boel onder een prachtige zon. Een geslaagde teambuiding hoeft soms niet meer te zijn.

14 mei Verbinding Slick en Herent in de hoogte in Molenmoes

Dinsdagavond 19 mei kwamen de gasten van Slick en Herent na school- en werktijd in Centrum Molenmoes in Wezemaal samen. Na de lekkere spaghetti trokken we naar het hoogteparkoers waar we onder de deskundige begeleiding werden beveiligd en ons waagden op het touwenparkoers.                                                                                                                                                               Het was soms bibberen, vooral ook leuk.Gasten leerden elkaar kennen en waarderen! Voor herhaling vatbaar!

1ste Tuinklusdag in Kessel-Lo op 19 april 2019

Kinderen en jongeren uit Deniz en Denoek kwamen samen met hun ouders om het terrein aan de Heideberg nog mooier in te richten.

  • De oude geitenstal werd omgevormd tot een mooie houten overdekte speelhoek. De stallen werden uitgebroken , het oude stro afgevoerd en alles met hogedruk schoongespoten.Daarna hakselhout ingevoerd.
  • Oude U betonelementen kregen een nieuw leven als plantenbak en werden tegen de afsluiting van het oude ‘Robinspeelveld’ beplant met kamperfoelie, vlinderstruiken, doornloze braamstruiken, frambozen,… .
  • De permatuin werd samen met een vrijwilliger van De Tuintjes aangepakt en we planten samen vele lekkere groentjes.
  • Intussen maakte de kookploeg van vrijwilligers,gasten en ouders lekkere en gezonde hamburgers (met veel groentjes) klaar!

Iedereen was erg tevreden en we zijn heel erg fier op onze ouders, gasten! Met veel dank ook aan onze supervrijwilligers! Het resultaat mag worden gezien!                                                                  Meer we dromen van een nieuwe activiteit: het grijze beton bekleden met kleurige mozaïeksteentjes ,….

Schaatsen met LEO Leuven op 3 februari 2019

LEO Leuven neemt bij de gasten van Deniz en Denoek een belangrijke plaats in! Ze organiseren tal van eigen  activiteiten en ondersteunen andere activiteiten waar en zoveel ze kunnen. En dat is héél wat! Op 3 februari boden ze een schaatsactiviteit in Haasrode.Dit werd afgesloten met een warme kop chocomelk en lekkere koekjes! Veel dank aan dit topgroepje!

 

 1ste Bergfeest in kasteel Heiberg op 19 januari 2019

Kinderen en jongeren uit Deniz en Denoek kwamen met hun ouders bij elkaar voor een verbindende activiteit. Alles werd ondersteund door LEO Leuven, De Voedende Wortels en onze losse vrijwilligers. Er was een spannend bosspel voor jong en oud , er werd samen tomatensoep met balletjes gemaakt, verse lasagne en vuur gemaakt met vuurbogen. Het werd een mooie dag en er werd direct besloten om volgend jaar te gaan voor een 2de Bergfeest .

TEAMBUILDING MSD 17 OKTOBER 2018

MSD Belgium is een toonaangevend onderzoeksgebaseerd farmaceutisch bedrijf dat een breed scala aan innovatieve farmaceutische producten ontdekt, ontwikkelt, produceert en op de markt brengt om het leven van patiënten in België en de rest van de wereld te verbeteren. Voor hun teambuildingsactiviteiten hebben zij besloten om in Monte Rosa een handje te komen helpen met het onderhoud van het domein waarvoor hartelijk dank.

60 jaar Monte Rosa

Monte Rosa bestaat in 2018 60 jaar. Dit werd op 15 september 2018 feestelijk gevierd. Het was een uitgelezen kans om terug in contact te komen met ex-collega’s en ex-gasten.Het was een blij weerzien voor velen. Iedereen die een steentje heeft bijgedragen tot het welslagen van deze reünie verdient dan ook een dikke merci.

 

VERHALENWEVERIJ 9 JUNI 2018

De Verhalenweverij Sociaal vzw wil lezen toegankelijker maken voor mensen uit kansengroepen (zoals mensen met een migratie-achtergrond, anderstalige nieuwkomers, mensen in kwetsbare leefsituaties en jongeren in de bijzondere jeugdzorg) door samen met hen verhalen te creëren (schrijven en illustreren), te vertalen of voor te lezen.

Door activiteiten te organiseren willen ze lees – en schrijfplezier, alsook creativiteit, bij deze kansengroepen stimuleren, en hierdoor bijdragen aan een positief zelfbeeld. Op 9 juni 2018 kwamen ze in Monte Rosa langs voor een workshop.

 

PERSONEELSFEEST 2018

Ons jaarlijks personeelsfeest vond plaats op 7 juni mei 2018. De boog kan immers niet altijd gespannen staan.

PONYKAMP PAASVAKANTIE 2018

Tijdens de paasvakantie konden de jongste kinderen van Monte Rosa, dankzij de financiële steun van AG Insurance, genieten van een ponykamp. Ze verzorgen, borstelen maar ook ritjes maken met de pony’s ,hier genoten de kinderen echt van.

PASEN IN MONTE ROSA

Team Adelante verzorgde dit jaar op paasmandag 2 april 2018 een heerlijk paasontbijt voor onze gasten, waarvoor hartelijk dank. De kinderen hebben er van genoten!

KERSTBOOMVERBRANDING

Op 6 januari 2018 ging er in Linden een kerstverbranding door ten voordele van Monte Rosa. Na de nieuwjaarsreceptie georganiseerd door en voor de ouders in de zaal van Denoek ( stoofvlees met frietjes,mmm ) vertrok iedereen naar Linden.Daar was er veel volk, veel rook en gensters,een cavabar, glühwein, chocomelk, … een heuse indrukwekkende vuurshow, kerstboom werpen. Kortom een gezellig samenzijn en zeker voor herhaling vatbaar.

TEAMBUILDING KBC 20 oktober 2017

Op 20 oktober 2017 kwam een grote delegatie van KBC onze werkmannen een handje helpen. Het domein werd verder opgeruimd maar ook onze vensters kregen een beurt. Bedankt voor deze belangeloze inzet.

TEAMBUILDING BNP PARIBAS 5 OKTOBER 2017

Een groot domein onderhouden, zoals Monte Rosa, is voor het logistiek personeel geen sinecure. Gelukkig ging op 5 oktober 2017 de teambuilding van BNP Paribas hier door. Met vereende krachten werd er gesnoeid en verhakseld. Tegelijkertijd werd ook het bos opgeruimd. Waarvoor onze welgemeende dank.

TEAMBUILDING LUMUNIS

Op 29/08/2017 ging de teambuilding van Luminus op het domein van Monte Rosa door. Zij zorgden voor elk wat wils. In de voormiddag zorgden ze ervoor dat het domein er kraaknet bij lag. In de namiddag bezorgden ze onze kinderen een leuke spelnamiddag met waterspelletjes, estafetten,…De leuke dag werd afgesloten met een heerlijke barbeçue voor personeel en kinderen. Iedereen heeft hiervan genoten. Lumunis, bedankt voor de inzet.

Els Lenaerts

In memoriam Els Lenaerts (1975-2013)

 

 

Els Lenaerts, onze secretariaatsmedewerkster, overleed op 37-jarige leeftijd na een moedig gedragen ziekte.

Lieve Els,

je hebt een stempel gedrukt op Monte Rosa en op iedereen die jou daar ontmoet heeft

je hebt een plaats veroverd in ons hart en in het hart van Monte Rosa

Jouw vriendschap
je gedrevenheid

het voorbeeld dat je voor ons was

… we zullen je niet vergeten.